6 Ekim 2020 Salı

Tavuk Çorbası Tarifi

 

Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gr tavuk bonfile
  • 3 litreye yakın su (kıvamına göre eksiltilebilir)
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre eklenip azaltılabilir)

Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle tavuk bonfilemizi suyun içine koyalım güzelce pişmesini sağlayalım.
  2. Yaklaşık 1 saat (benim tavuğum köy tavuğu olduğu için bir saate yakın haşladım market tavuğu ise yarım saat yeterli olur.)
  3. Haşlama işlemi bittikten sonra soğuması için bir kenara alalım.
  4. Daha sonra unumuzu rengi değişene kadar kavuralım.
  5. Kavurduğumuz unu haşladığımız tavuk suyunun içine ekleyelim.
  6. Bu şekilde 10 dakika kaynasın. Başka bir tavada tereyağını eritelim.
  7. İçine salçaları ekleyelim. Salçalı karışımı kaynamakta olan suyun içine ekleyelim. Biraz daha kaynatalım.
  8. Daha sonra bonfilemizi küçük parçalara ayırıp kaynayan suya ilave edelim beş dakika daha kaynatalım.
  9. Çorbamız içmeye hazır.

Afiyet şifa olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder