Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gr tavuk bonfile
- 3 litreye yakın su (kıvamına göre eksiltilebilir)
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz (isteğe göre eklenip azaltılabilir)
Tavuk Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavuk bonfilemizi suyun içine koyalım güzelce pişmesini sağlayalım.
- Yaklaşık 1 saat (benim tavuğum köy tavuğu olduğu için bir saate yakın haşladım market tavuğu ise yarım saat yeterli olur.)
- Haşlama işlemi bittikten sonra soğuması için bir kenara alalım.
- Daha sonra unumuzu rengi değişene kadar kavuralım.
- Kavurduğumuz unu haşladığımız tavuk suyunun içine ekleyelim.
- Bu şekilde 10 dakika kaynasın. Başka bir tavada tereyağını eritelim.
- İçine salçaları ekleyelim. Salçalı karışımı kaynamakta olan suyun içine ekleyelim. Biraz daha kaynatalım.
- Daha sonra bonfilemizi küçük parçalara ayırıp kaynayan suya ilave edelim beş dakika daha kaynatalım.
- Çorbamız içmeye hazır.
Afiyet şifa olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder