12 Ekim 2020 Pazartesi

Vişneli Cheesecake Tarifi

 

Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

Tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Kreması için;

  • 400 gram labne peynir
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 4 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Evde kendi yaptığım vişne reçelini kullandım

Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle burçak bisküvileri robottan geçiriyoruz ve un haline getiriyoruz.
  2. Artından erittiğimiz tereyağıyla harmanlıyoruz.
  3. Kalıbın altına yağlı kağıt koyuyoruz. Ben 18 cm kalıp kullandım.
  4. Bisküvileri kalıba döktükten sonra bardağın arka kısmıyla eşit şekilde yayıyoruz ve tabanı elde ediyoruz.
  5. İç kremayı hazırlayana kadar buzluğa atıyoruz.
  6. Krema için 400 gram labneyi 1 su bardağı toz şekerle çırpıyoruz. Ben mikserle çırptım.
  7. Karışıma kremayı ekliyoruz.
  8. Ve yumurtaları birer birer ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
  9. Bir yumurtayı karıştırmadan diğerini atmayın.
  10. Ardından nişasta ve vanilyayı ekliyoruz.
  11. Ve hazırladığımız tabanın üzerine döküyoruz.
  12. Önceden ısıtılmış 150 derece fırının altına bir borcamla su koyuyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
  13. 1 saatin ardından kontrol etmelisiniz kenarları katı ama salladığınızda ortası hafif sallanıyorsa oldu demektir.
  14. Fırından çıkarmayın ve 1 saat içerisinde kapağı açık şekilde bekletin.
  15. 1 gece buzdolabında beklettikten sonra üzerine dilediğiniz sosu yapabilir ya da reçellerinizden dökebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder