Vişneli Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için;
- 2 paket burçak bisküvi
- 100 gram tereyağı
Kreması için;
- 400 gram labne peynir
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 4 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Evde kendi yaptığım vişne reçelini kullandım
Vişneli Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Öncelikle burçak bisküvileri robottan geçiriyoruz ve un haline getiriyoruz.
- Artından erittiğimiz tereyağıyla harmanlıyoruz.
- Kalıbın altına yağlı kağıt koyuyoruz. Ben 18 cm kalıp kullandım.
- Bisküvileri kalıba döktükten sonra bardağın arka kısmıyla eşit şekilde yayıyoruz ve tabanı elde ediyoruz.
- İç kremayı hazırlayana kadar buzluğa atıyoruz.
- Krema için 400 gram labneyi 1 su bardağı toz şekerle çırpıyoruz. Ben mikserle çırptım.
- Karışıma kremayı ekliyoruz.
- Ve yumurtaları birer birer ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Bir yumurtayı karıştırmadan diğerini atmayın.
- Ardından nişasta ve vanilyayı ekliyoruz.
- Ve hazırladığımız tabanın üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırının altına bir borcamla su koyuyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
- 1 saatin ardından kontrol etmelisiniz kenarları katı ama salladığınızda ortası hafif sallanıyorsa oldu demektir.
- Fırından çıkarmayın ve 1 saat içerisinde kapağı açık şekilde bekletin.
- 1 gece buzdolabında beklettikten sonra üzerine dilediğiniz sosu yapabilir ya da reçellerinizden dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder