Yeşil Fasülye Kavurması (Yumurtalı) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg yeşil fasülye
- 1 adet kuru soğan
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Yeşil Fasülye Kavurması (Yumurtalı) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak fasülyeler ayıklanıp istenilen şekilde dilimlenir/kırılır.
- Daha sonra güzelce yıkanıp düdüklü tencereye alınır ve 2 bardak suyla 5 dk haşlanır.
- Haşlanan fasülyelerin suyu süzülür.
- Tavaya tereyağı alınıp yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
- Kavrulan soğanlara fasülyeler ve tuz eklenip biraz daha kavrulur.
- Servis etmeden önce yumurtaları kırılıp piştikten sonra servis edilir.Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder