5 Ekim 2020 Pazartesi

Yeşil Fasülye Kavurması (Yumurtalı) Tarifi

 

Yeşil Fasülye Kavurması (Yumurtalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg yeşil fasülye
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Yeşil Fasülye Kavurması (Yumurtalı) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak fasülyeler ayıklanıp istenilen şekilde dilimlenir/kırılır.
  2. Daha sonra güzelce yıkanıp düdüklü tencereye alınır ve 2 bardak suyla 5 dk haşlanır.
  3. Haşlanan fasülyelerin suyu süzülür.
  4. Tavaya tereyağı alınıp yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur.
  5. Kavrulan soğanlara fasülyeler ve tuz eklenip biraz daha kavrulur.
  6. Servis etmeden önce yumurtaları kırılıp piştikten sonra servis edilir.Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder