Yoğurtlu Domates Salçalı Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg bostan patlıcan
- 250 gram ince uzun yeşil sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Pulbiber
- Kekik
- Zeytinyağı
- Süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
Yoğurtlu Domates Salçalı Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları çizgili bir şekilde kabuklarını soyalım ve istediğiniz büyüklükte ve şekilde ince doğrayıp tuzlu suda 10 dakika acısı çıkması suda bekletelim .
- Ardından biberleri yıkadıktan ve kurulduktan sonra saplarını koparıp orta büyüklükte ortadan keselim.
- Ardından karıştırma kadının içine biberleri bırakalım .
- Üzerine göz kararı az bir şekelde zeytinyağı ve tuz ilave edin .
- Elinizle yağın tüm biberlere geçecek şekilde karıştıralım .
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Ardından patlıcanları beklediğimiz tuzlu sudan çıkarıp yıkayalım ve iyice kurulayalım.
- Karıştırma kabın içinde patlıcanları göz kararı zeytinyağı çay kaşığı ucuyla karabiber ekleyip ve tuzunuda ilave edin karıştırın.
- Ayrı bir yağlı kağıt serilmiş fırın tesisine patlıcanları dizelim, biber tepsisi ve patlıcan tepsisini 200 derecede üzerleri kızarana kadar kontrollü 35 dakika pişirelim.
- Ardından pişen patlıcan ve yeşil biberleri servis tabağına dizin
- Ayrı bir kasede süzme yoğurdu ,sarımsağı, tuzu ilave edin ve karıştırın .
- Ardından tavaya göz kararı zeytinyağı ilave edin.
- Domates salçası ekleyin ve orta ateşte karıştırarak 1 dakika pişirin.
- Servis tabağına aldığımız patlıcan biber karışımın üzerine sarımsaklı yoğurt karışımını gezdirin .
- Ardından son olarak üzerine domates salçalı yağlı sosumuzu gezdirin.
- En son üzerine 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biberi ilave edip servise sununun afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder