17 Ekim 2020 Cumartesi

Yoğurtlu Domates Salçalı Karışık Kızartma Tarifi

 

Yoğurtlu Domates Salçalı Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg bostan patlıcan
  • 250 gram ince uzun yeşil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı
  • Süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Yoğurtlu Domates Salçalı Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanları çizgili bir şekilde kabuklarını soyalım ve istediğiniz büyüklükte ve şekilde ince doğrayıp tuzlu suda 10 dakika acısı çıkması suda bekletelim .
  2. Ardından biberleri yıkadıktan ve kurulduktan sonra saplarını koparıp orta büyüklükte ortadan keselim.
  3. Ardından karıştırma kadının içine biberleri bırakalım .
  4. Üzerine göz kararı az bir şekelde zeytinyağı ve tuz ilave edin .
  5. Elinizle yağın tüm biberlere geçecek şekilde karıştıralım .
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  7. Ardından patlıcanları beklediğimiz tuzlu sudan çıkarıp yıkayalım ve iyice kurulayalım.
  8. Karıştırma kabın içinde patlıcanları göz kararı zeytinyağı çay kaşığı ucuyla karabiber ekleyip ve tuzunuda ilave edin karıştırın.
  9. Ayrı bir yağlı kağıt serilmiş fırın tesisine patlıcanları dizelim, biber tepsisi ve patlıcan tepsisini 200 derecede üzerleri kızarana kadar kontrollü 35 dakika pişirelim.
  10. Ardından pişen patlıcan ve yeşil biberleri servis tabağına dizin
  11. Ayrı bir kasede süzme yoğurdu ,sarımsağı, tuzu ilave edin ve karıştırın .
  12. Ardından tavaya göz kararı zeytinyağı ilave edin.
  13. Domates salçası ekleyin ve orta ateşte karıştırarak 1 dakika pişirin.
  14. Servis tabağına aldığımız patlıcan biber karışımın üzerine sarımsaklı yoğurt karışımını gezdirin .
  15. Ardından son olarak üzerine domates salçalı yağlı sosumuzu gezdirin.
  16. En son üzerine 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biberi ilave edip servise sununun afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder