Pastacı Kreması (Crème Pâtissière) Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı saf vanilya yoksa 1 paket vanilin
- 1 yumurta sarısı
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday nişastası da olur)
- 20 gram margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Pastacı Kreması (Crème Pâtissière) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle orta ateşteki tenceremize 1. 5 su bardağı süt ve bir tatlı kaşığı saf vanilyayı koyup karıştırarak ısınmasını bekliyoruz.
- Başka bir karıştırma kabında 1 yumurta sarısını ve toz şekeri mikserle çekiyoruz.
- Ardından karıştırma teliyle karıştırıyoruz.
- Ocaktaki sütümüzün kaynamaması lazım. Aksi taktirde yumurta sarımız yüksek sıcaktan dolayı bozulabilir.
- Vanilya süt karışımımızdan bir kepçe kadar alıp yumurta sarısı ve şekerin içine ilave ediyoruz.
- Şekerli yumurtalı karışıma sütü iyice yediriyoruz.
- Ardından nişastayı ve unuda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- Bir kepçe daha sütten alıp karışıma ekliyoruz ve yediriyoruz.
- Karışımımız sıvı hale gelince tencereye döküyoruz.
- Tencereye koyduğumuz karışımıda iyice karıştırıp orta ateşteki ocağımıza alıyoruz.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
- Karıştırma işlemi muhakkak yapılmalıdır. Yoksa topaklanacaktır.
- Muhallebi kıvamına gelen kremamıza 20 gram margarin ve pudra şekerinide ekliyoruz.
- Margarin eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Son olarakta kremamızı soğumaya bırakıyoruz.
Dilediğiniz pastalarda tatlılarda kullanabileceğiniz tam kıvamında pastacı kremamız hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder