17 Ekim 2020 Cumartesi

Pastacı Kreması (Crème Pâtissière) Tarifi

 

Pastacı Kreması (Crème Pâtissière) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı saf vanilya yoksa 1 paket vanilin
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası (buğday nişastası da olur)
  • 20 gram margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Pastacı Kreması (Crème Pâtissière) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle orta ateşteki tenceremize 1. 5 su bardağı süt ve bir tatlı kaşığı saf vanilyayı koyup karıştırarak ısınmasını bekliyoruz.
  2. Başka bir karıştırma kabında 1 yumurta sarısını ve toz şekeri mikserle çekiyoruz.
  3. Ardından karıştırma teliyle karıştırıyoruz.
  4. Ocaktaki sütümüzün kaynamaması lazım. Aksi taktirde yumurta sarımız yüksek sıcaktan dolayı bozulabilir.
  5. Vanilya süt karışımımızdan bir kepçe kadar alıp yumurta sarısı ve şekerin içine ilave ediyoruz.
  6. Şekerli yumurtalı karışıma sütü iyice yediriyoruz.
  7. Ardından nişastayı ve unuda ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  8. Bir kepçe daha sütten alıp karışıma ekliyoruz ve yediriyoruz.
  9. Karışımımız sıvı hale gelince tencereye döküyoruz.
  10. Tencereye koyduğumuz karışımıda iyice karıştırıp orta ateşteki ocağımıza alıyoruz.
  11. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.
  12. Karıştırma işlemi muhakkak yapılmalıdır. Yoksa topaklanacaktır.
  13. Muhallebi kıvamına gelen kremamıza 20 gram margarin ve pudra şekerinide ekliyoruz.
  14. Margarin eriyene kadar karıştırıyoruz.
  15. Son olarakta kremamızı soğumaya bırakıyoruz.

Dilediğiniz pastalarda tatlılarda kullanabileceğiniz tam kıvamında pastacı kremamız hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder