Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı nohutu haşlanır (bir gece önceden ıslatılmış olmalı)
- Yarım ajda çay bardağı zeytinyağı ve sıvı yağ karışımı
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım ajda çay bardağı tahin
- 1.5 yemek kaşığı limon suyu
- 1 Türk kahve fincanı su (gerekli olursa humusu rondoda çekerken ilave edilir)
Üzeri için :
- Bir kaç damla zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
Humus Tarifi Yapılışı
- Bir gece önceden ıslatılmış 1 su bardağı nohutu küçük bir tencereye boşaltılır ve 2 su bardağı su konur ve kaynatılır (kaynar suda kullanılabilir zamandan kazanmak için) su kaynar kaynamaz ateş kısılır ve haşlanmaya bırakılır yaklaşık 1 saat kadar yada düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirilir.
- Su hariç yağ ile tahin ve tuz ile toz biber ardından kimyon ile sarımsak ve limon suyu rondoya eklenir ve iyice ezilir sonra kenarda bırakılır.
- Nohut piştikten sonra sıcakken düz bir tabağa alınır ve kabuğunu rahat soymak için hafifçe çatalla ezilir ve kabukları elle ayırıp nohutu direk rondonun içine atılır bütün nohutlar bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- Nohutların hepsi konulduktan sonra rondoda iyice ezilir eğer kıvamı katı olursa bir Türk kahve fincanı su eklenir ve rondu yanmasın diye ara ara durarak rondoda çekilir.
- Kıvamı tam resimdeki gibi olunca tamamdır demek, humusu bir servis tabağına alarak üzerine kırmızı toz biber ve kimyon serpiştirilir ardından bir kaç damla zeytinyağı damlatılır yada az ısıtılır ve üzerine gezdirilir. “şimdiden kolay gelsin afiyet olsun”.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder