17 Ekim 2020 Cumartesi

Yumuşacık Açma Tarifi

 

Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta beyazı
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (5-6 su bardağı)

İçi için:

  • Oda sıcaklığında tereyağ/margarin

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
  • Çörekotu

Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaba ılıttığımız su, süt, şeker ve instant mayayı alalım. İyice karıştırıp üstünü kapatalım. Bu şekilde 15 dakika bekleteceğiz.
  2. Mayalama işlemi aktifleştikten sonra maden suyu, yumurta beyazı, sıvı yağ ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayalım.
  3. İyice karışan harcın üzerine azar azar unu eleyerek yoğurmaya başlayalım(mutlaka kulak memesi kıvamından biraz daha cıvık olmalı. ).
  4. Üzerini örtüp 45-50 dakika mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamur için çok büyük olmayacak şekilde parçalar koparalım.
  6. Tezgahı çok az yağladıktan sonra hamuru yuvarlak olacak şekilde tezgahta elimizle açalım.
  7. İçine oda ısısında olan tereyağımızı bıçak yardımıyla sürelim.
  8. Sarıp rulo haline getirdikten sonra kenara alalım. Bu şekilde hamur bitene kadar devam edeceğiz.
  9. Hamurumuz bittikten sonra ilk rulo haline getirdiğimiz açmadan başlayarak kıvırıp şekil vereceğiz.
  10. Yağlı kağıt serili tepsiye alıp 10 dakika daha mayalanmaya bırakacağız. Mayalanan hamurumuzun üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu dökelim.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derece fırınımızda iyice kızarana kadar pişireceğiz.

Puf puf açmalarınız hazır. Afiyet olsun🤍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder