17 Ekim 2020 Cumartesi

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi

 

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet hazır yufka

Sos için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt

İçi için;

  • 1 paket lor peyniri
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı kadar tuz (kullanacağınız peynire göre ayarlayabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam, çörekotu

Yumuşacık Peynirli Sarma Börek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle sosumuz için uygun bir kapta bütün malzemelerimizi karıştıralım.
  2. Ardından iç harcımız için peynirlerimizi ve ince kıyılmış maydanozumu güzelce harmanlayalım.
  3. Yufkamızın bir tanesini serip üzerine bolca sosumuzdan sürelim.
  4. Üzerine tekrar yufkamızın birini serip soslayalım ve ilk önce artı şeklinde ortadan keselim. (2 yufka üst üste olacak)
  5. Daha sonra 8 parça olacak şekilde tekrar keselim ve iç harcımızdan koyup sıkı bir şekilde saralım.
  6. Tüm yufkalarımızı bu şekilde yapıp, sardıktan sonra üzerine keskin bir bıçak ile kesikler atalım.
  7. Yağlı kağıt serili fırın tepsimize böreklerimizi dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpelim.
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirelim. ( Fırından fırına değişebilir, kendi fırınınıza göre kontrollü pişiriniz)
    Yumuşacık böreklerimiz servise hazır. İster kahvaltılarınız da ister çay saatlerinizde afiyetle yiyebileceğiniz muhteşem bir lezzet ! Afiyet olsun ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder