16 Ekim 2020 Cuma

Pankek Tarifi

 

Pankek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı un

Pankek Tarifi Yapılışı

  1. Un hariç bütün malzeme karıştırılır.
  2. Un eklenir ve karıştırılır.
  3. Kepçe yardımı ile tavaya yuvarlak şekilde dökün(yanmaz ve yapışmaz bir tava tercih edin).
  4. Hamurunuz hafiften göz göz olmaya başlayınca bir spatula yardımı ile çevirin.
  5. Hamurun tamamı bitene kadar aynı işlemi yapın.
  6. Çikolata yada istediğiniz reçel, marmelat ile servis yapabilirsiniz.

Not: eski kullanmadığınız ketçap/mayonez kaplarınız varsa içini yıkayıp hamuru doldurun ve onunla sıkarsanız tavaya daha düzgün ve daha yuvarlak bir pankekiniz olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder