Pankek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 buçuk su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı un
Pankek Tarifi Yapılışı
- Un hariç bütün malzeme karıştırılır.
- Un eklenir ve karıştırılır.
- Kepçe yardımı ile tavaya yuvarlak şekilde dökün(yanmaz ve yapışmaz bir tava tercih edin).
- Hamurunuz hafiften göz göz olmaya başlayınca bir spatula yardımı ile çevirin.
- Hamurun tamamı bitene kadar aynı işlemi yapın.
- Çikolata yada istediğiniz reçel, marmelat ile servis yapabilirsiniz.
Not: eski kullanmadığınız ketçap/mayonez kaplarınız varsa içini yıkayıp hamuru doldurun ve onunla sıkarsanız tavaya daha düzgün ve daha yuvarlak bir pankekiniz olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder