18 Ekim 2020 Pazar

Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı sarısı üzerine
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kg un

İç harcı için

  • Ben çökelek (Minci) kullandım siz isterseniz patatesli, kıymalı, peynirli yapabilirsiniz.

Üzeri için

  • 2 adet yumurta sarısı
  • Susam, çörek otu

Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı


  1. Kabın içerisine un hariç bütün malzemeler koyulur.
  2. Kontrollü bir şekil le un ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Üzerini kapatıp tam 1 saat mayalandırılır.
  4. Hamur bezelere ayrılır.
  5. Ardından iç harcı koyulur.
  6. Sonra tepside 15 dk bekletilir yumurta sarısı sürülür.
  7. 200 derece fırında alt üst yapıp kızarana kadar pişirilir.
  8. Pişen poğaçaları kuru bez ile örtelim yumuşak kalmaları için.Bu tariften 2 tepsi poğaça yaptım. Sizler aynı tarife açmada yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder