Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı sarısı üzerine
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg un
İç harcı için
- Ben çökelek (Minci) kullandım siz isterseniz patatesli, kıymalı, peynirli yapabilirsiniz.
Üzeri için
- 2 adet yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Yumuşacık Pofuduk Poğaça Tarifi Yapılışı
- Kabın içerisine un hariç bütün malzemeler koyulur.
- Kontrollü bir şekil le un ekleyip yumuşak bir hamur elde edilir.
- Üzerini kapatıp tam 1 saat mayalandırılır.
- Hamur bezelere ayrılır.
- Ardından iç harcı koyulur.
- Sonra tepside 15 dk bekletilir yumurta sarısı sürülür.
- 200 derece fırında alt üst yapıp kızarana kadar pişirilir.
- Pişen poğaçaları kuru bez ile örtelim yumuşak kalmaları için.Bu tariften 2 tepsi poğaça yaptım. Sizler aynı tarife açmada yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder