6 Ekim 2020 Salı

Yumuşacık Sünger Poğaça Tarifi

 

Yumuşacık Sünger Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 bardak ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (Kontrollü)
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • İçerisine dilerseniz peynir veya istediğiniz iç harcı katabilirsiniz

Yumuşacık Sünger Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet yumurtanın beyazını bir kaba alıyoruz köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra ılık sütümüzü ilave ediyoruz bir süre çıktıktan sonra ılık suyumuzun ve sıvı yağımızı ekliyoruz
  3. 4 yemek kaşığı kenara ayırdığımız şekeri ilave ediyoruz. Bir güzel karıştırdıktan sonra 1 adet instand mayamızı ekliyoruz.
  4. Üzerine kontrollü bir şekilde önce 5 su bardağı unumuzu daha sonra hamurumuzun kıvamına göre 6 su bardağı unumuzu ilave ediyoruz.
  5. Bir güzel hamuru yoğurduktan sonra bir kaba alıyor ağzını streç film ile kapatıp mayalanması için bir saat kadar bekletiyoruz. Dilerseniz 50 derecelik fırında ağzı kapalı bir şekilde mayalanması için 10 dakika bırakıyoruz.
  6. Daha sonra çıkarttığımız hamurumuzu beze haline getirip arasına peynir koyabilirsiniz veya direkt boş olarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye güzelce yerleştirin.
  7. Tekrar bir saat kadar mayalanması ve kabarması için dinlenmeye bırakıyoruz.
  8. Son olarak beyazla eklediğimiz yumurtamızın sarısına biraz dilerseniz bir tatlı kaşığı kadar pekmez ekleyip üzerine sürüyoruz. Ben bezelerimi büyük yaptım büyük daha çok seviyorum ama sız küçük bezeler alırsanız da aynı sonucu alacaksınız🤭
  9. Son olarak üzerine çörekotu dökerek fırına veriyoruz.
  10. Fırınınızın ayarına göre benimki altüst programında 185 derecede 15 ila 17 dakika arası pişmektedir siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz ve terzi hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder