2 Ekim 2020 Cuma

Zeytinyağlı Pırasa (Bulgurlu) Tarifi

Zeytinyağlı Pırasa (Bulgurlu) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 3 adet domates
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 2 adet kesme şeker
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • ( çay bardağı küçük olanlardan yani 100ml)

Zeytinyağlı Pırasa (Bulgurlu) Tarifi Yapılışı

  1. Havuçları ve pırasaları istediğiniz boyutta kesin (bizim evde küçük küçük seviyorlar)
  2. Tencereye zeytinyağı ve havuçları alıp 5 dk kavuralım.
  3. Üzerine pırasaları ekleyip 5 dk daha kavuralım.
  4. Üzerine rendelenmiş domates, 1 çay bardağı bulgur, 1 çay bardağı su, salça, kesme şeker, pulbiber, karabiber ve tuzu ekleyip bulgurlar pişince altını kapatalım (bulgura göre su miktarı değişebilir).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder