Zeytinyağlı Pırasa (Bulgurlu) Tarifi
Zeytinyağlı Pırasa (Bulgurlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 2 adet havuç
- 3 adet domates
- Yarım limon suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
- 2 adet kesme şeker
- Tuz, karabiber, pulbiber
- ( çay bardağı küçük olanlardan yani 100ml)
Zeytinyağlı Pırasa (Bulgurlu) Tarifi Yapılışı
- Havuçları ve pırasaları istediğiniz boyutta kesin (bizim evde küçük küçük seviyorlar)
- Tencereye zeytinyağı ve havuçları alıp 5 dk kavuralım.
- Üzerine pırasaları ekleyip 5 dk daha kavuralım.
- Üzerine rendelenmiş domates, 1 çay bardağı bulgur, 1 çay bardağı su, salça, kesme şeker, pulbiber, karabiber ve tuzu ekleyip bulgurlar pişince altını kapatalım (bulgura göre su miktarı değişebilir).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder