Ahududulu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 10 -12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
Muhallebisi için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Ahududu sos için;
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı adududu suyu
Ahududulu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti için malzemelerini küçük bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım.
- Biraz koyulaşınca ocağın altını kapatalım daha sonra etimekleri bir borcama dizip koyulaşan şerbeti bir kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine gezdirelim.
- Etimekleri şerbetini çekmeye bırakalım.
- Daha sonra muhallebi için tencereye malzemelerini koyup sürekli karıştıralım yavaş yavaş koyulaşana kadar karıştıralım.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup eriyene kadar çırpalım.
- Şerbetini çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra sosu için bir tencereye diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
- Koyulaşana kadar karıştıralım, koyulaşan ahududu sosunu soğuyan muhallebinin üzerine döküp pasta kaşığı ile düzleyelim, dilerseniz vişne suyu ilede yapabilirsiniz daha sonra ise soğuması donması için bırakalım.
- Soğuduktan sonra dilimleyip isteğe göre süsleyip dolaba koyalım.
- 4- 5 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder