4 Kasım 2020 Çarşamba

Ahududulu Etimek Tatlısı Tarifi

 

Ahududulu Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 -12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Muhallebisi için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır/buğday nişastası
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Ahududu sos için;

  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı adududu suyu

Ahududulu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce şerbeti için malzemelerini küçük bir tencereye koyup kaynamaya bırakalım.
  2. Biraz koyulaşınca ocağın altını kapatalım daha sonra etimekleri bir borcama dizip koyulaşan şerbeti bir kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine gezdirelim.
  3. Etimekleri şerbetini çekmeye bırakalım.
  4. Daha sonra muhallebi için tencereye malzemelerini koyup sürekli karıştıralım yavaş yavaş koyulaşana kadar karıştıralım.
  5. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını koyup eriyene kadar çırpalım.
  6. Şerbetini çeken etimeklerin üzerine muhallebiyi döküp soğumaya bırakalım.
  7. Daha sonra sosu için bir tencereye diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşte pişirelim.
  8. Koyulaşana kadar karıştıralım, koyulaşan ahududu sosunu soğuyan muhallebinin üzerine döküp pasta kaşığı ile düzleyelim, dilerseniz vişne suyu ilede yapabilirsiniz daha sonra ise soğuması donması için bırakalım.
  9. Soğuduktan sonra dilimleyip isteğe göre süsleyip dolaba koyalım.
  10. 4- 5 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder