Kolay Ve Lezzetli Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy kabak
- 1 orta boy kuru soğan
- Yarım çay bardağından az bulgur
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam dereotu
- Sıcak su
- Az miktarda yağ ( herhangi biri olur farketmez)
Kolay Ve Lezzetli Kabak Yemeği Tarifi Yapılışı
- Kabakları soyup dikey ikiye bölün ve yarım ay şeklinde ne çok kalın ne çok ince dilimleyin.
- Soğanları yemeklik doğrayıp yağda ölene kadar kavurun.
- Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kabakları ekleyip bir kaç tur çevirin.
- Üzerini geçtikten biraz fazla sıcak su ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca bulguru ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
- En son tuz ve dereotu ekleyin.
- Sarımsaklı yoğurtla harika oluyor iki türlü de yiyebilirsiniz afiyet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder