Ala Turka Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bardak ılık su
- 2 bardak un
- 1 paket kuru maya
- 1 yumurta sarısı
- 1 fincan zeytinyağı
- 10 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı boncuk kekik ( normal kekik de olur)
- Rendelenmiş mozarella peyniri
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Ala Turka Sarımsaklı Ekmek Tarifi Yapılışı
- Ilık suda şekeri eritiyoruz.
- Mayayı karıştırıp yediriyoruz.
- Unu ekleyip yumuşak yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Sosumuz hazır oluncaya kadar üzerini kapatıp bekletiyoruz.
- Sos için bir kaba zeytinyağı koyuyoruz.
- Kekikleri zeytinyağına ufalıyoruz.
- Sarımsakları ezip ekliyoruz.
- Tuzumuzu atıyoruz.
- Sosumuz hazır.
- Bu hamurdan dört ekmek çıkıyor.
- Hamuru dörde bölüyoruz.
- Merdaneyle ince uzun açıyoruz.
- Sarımsaklı sosumuzdan sürüyoruz.
- Üzerine mozarella en üste de kaşar yayıyoruz.
- Kapalı pide gibi kapatıyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
- Ben fırını en yüksek ısıya getirerek taş fırın etkisi oluşturuyorum.
- 20 dakikada üzeri kızarıyor.
- Çıkarıp dilimliyoruz.
- Çok lezzetli olduğu için ilk ekmeklerin fotoğrafını çekemedim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder