4 Kasım 2020 Çarşamba

Ala Turka Sarımsaklı Ekmek Tarifi

 

Ala Turka Sarımsaklı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bardak ılık su
  • 2 bardak un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı boncuk kekik ( normal kekik de olur)
  • Rendelenmiş mozarella peyniri
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Ala Turka Sarımsaklı Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Ilık suda şekeri eritiyoruz.
  2. Mayayı karıştırıp yediriyoruz.
  3. Unu ekleyip yumuşak yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Sosumuz hazır oluncaya kadar üzerini kapatıp bekletiyoruz.
  5. Sos için bir kaba zeytinyağı koyuyoruz.
  6. Kekikleri zeytinyağına ufalıyoruz.
  7. Sarımsakları ezip ekliyoruz.
  8. Tuzumuzu atıyoruz.
  9. Sosumuz hazır.
  10. Bu hamurdan dört ekmek çıkıyor.
  11. Hamuru dörde bölüyoruz.
  12. Merdaneyle ince uzun açıyoruz.
  13. Sarımsaklı sosumuzdan sürüyoruz.
  14. Üzerine mozarella en üste de kaşar yayıyoruz.
  15. Kapalı pide gibi kapatıyoruz.
  16. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
  17. Ben fırını en yüksek ısıya getirerek taş fırın etkisi oluşturuyorum.
  18. 20 dakikada üzeri kızarıyor.
  19. Çıkarıp dilimliyoruz.
  20. Çok lezzetli olduğu için ilk ekmeklerin fotoğrafını çekemedim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder