4 Kasım 2020 Çarşamba

Tane Tane Pilav Üstü Kavurma Tarifi

 

Tane Tane Pilav Üstü Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tam dolu 1 bardaktan 1 parmak eksik su
  • 1 kase kavurma

Tane Tane Pilav Üstü Kavurma Tarifi Yapılışı

  1. Pirinç 1 çay kaşığı tuz ve kaynar su ile 15 dakika bekletilir daha sonra musluk suyu ile nişasta tamamen gidene kadar pirinç yıkanır ve iyice süzülür.
  2. Diğer tarafta tereyağı tencereye alınır yağ kızarınca pirinç aktarılır ve kısık ateşte pirinçler rengi beyazlayana ve sertleşene kadar iyice kavrulur ve üzerine tuz eklenir bir tur daha kavrulur .
  3. Daha sonra kaynayan su pirinç ölçülen bardakla 1 bardak dolu, ve 1 bardaktan 1 parmak eksik su ile doldurulur ve kaynamaya başlayınca ateşi azaltılır ve kapağı kapatılır, ve pilavın suyu tamamen çekince ocağın ateşi kapatılır .
  4. Kapağın altına bir parça havlu kağıt yerleştirilir ve kapak tekrar kapatılır 15 dakika dinlendirilir .
  5. Diğer tarafta pişirilen kavurma 1 kaşık tereyağı ile kavrulur sunum yapılacak ölçü kabına önce kavurma yerleştirilir.
  6. Etin üstüne de pilav yerleştirilir ve düzeltilir sunum yapılacak tabak şekil tabağının üstüne kapatılır ve ters çevrilir

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder