Tane Tane Pilav Üstü Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tam dolu 1 bardaktan 1 parmak eksik su
- 1 kase kavurma
Tane Tane Pilav Üstü Kavurma Tarifi Yapılışı
- Pirinç 1 çay kaşığı tuz ve kaynar su ile 15 dakika bekletilir daha sonra musluk suyu ile nişasta tamamen gidene kadar pirinç yıkanır ve iyice süzülür.
- Diğer tarafta tereyağı tencereye alınır yağ kızarınca pirinç aktarılır ve kısık ateşte pirinçler rengi beyazlayana ve sertleşene kadar iyice kavrulur ve üzerine tuz eklenir bir tur daha kavrulur .
- Daha sonra kaynayan su pirinç ölçülen bardakla 1 bardak dolu, ve 1 bardaktan 1 parmak eksik su ile doldurulur ve kaynamaya başlayınca ateşi azaltılır ve kapağı kapatılır, ve pilavın suyu tamamen çekince ocağın ateşi kapatılır .
- Kapağın altına bir parça havlu kağıt yerleştirilir ve kapak tekrar kapatılır 15 dakika dinlendirilir .
- Diğer tarafta pişirilen kavurma 1 kaşık tereyağı ile kavrulur sunum yapılacak ölçü kabına önce kavurma yerleştirilir.
- Etin üstüne de pilav yerleştirilir ve düzeltilir sunum yapılacak tabak şekil tabağının üstüne kapatılır ve ters çevrilir
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder