3 Kasım 2020 Salı

Amme Tatlısı (Cennet Hurması) Tarifi

 

Amme Tatlısı (Cennet Hurması) Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler keki için;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı mor haşhaş

Şerbeti ;

  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı şeker

Üzerine;

  • 2 tane amme
  • 2 kaşık şeker
  • Amme ve şekeri blendırdan geçiriyoruz

Amme Tatlısı (Cennet Hurması) Tarifi Yapılışı

  1. Tart kalıbımızı tereyağıyla yağlayıp yarım çay bardağı kadar haşhaşla buluyoruz.
  2. Kek malzemelerini güzelce çırpıyoruz tart kalıbına.
  3. Döküyoruz 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti hazırlıyoruz. Kekimiz soğuyunca şerbeti.
  4. Döküyoruz 2 si de soğuk olacak. Biraz şerbeti çekince ters çevirip.
  5. Ammeyi 2 kaşık şekerle blendırdan geçirip kelimizin üzerine döküyoruz cevizle süslüyoruz.
  6. 4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder