Amme Tatlısı (Cennet Hurması) Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler keki için;
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı mor haşhaş
Şerbeti ;
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı şeker
Üzerine;
- 2 tane amme
- 2 kaşık şeker
- Amme ve şekeri blendırdan geçiriyoruz
Amme Tatlısı (Cennet Hurması) Tarifi Yapılışı
- Tart kalıbımızı tereyağıyla yağlayıp yarım çay bardağı kadar haşhaşla buluyoruz.
- Kek malzemelerini güzelce çırpıyoruz tart kalıbına.
- Döküyoruz 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti hazırlıyoruz. Kekimiz soğuyunca şerbeti.
- Döküyoruz 2 si de soğuk olacak. Biraz şerbeti çekince ters çevirip.
- Ammeyi 2 kaşık şekerle blendırdan geçirip kelimizin üzerine döküyoruz cevizle süslüyoruz.
- 4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder