3 Kasım 2020 Salı

Cennet Hurmalı (Elması) Reçel Tarifi

 

Cennet Hurmalı (Elması) Reçel Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo cennet hurması (elması)
  • 1 kilo şeker
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 kabuk tarçın
  •  5-6 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Cennet Hurmalı (Elması) Reçel Tarifi Yapılışı

  1. Cennet hurmalarının kabukları soyulup küp küp doğranır.
  2. Üzerine şeker eklenerek ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında bir gece bekletilir.
  3.  Ertesi gün dolaptan alıp içine tarçın karanfil eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  4.  Kaynadıkça oluşan köpükler alınır ve kapamaya yakın limon tuzumuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altı kapatılır.
  5. Soğuduktan sonra kavanoza alınıp buzdolabında muhafaza edilir.

Deneyeceklere afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder