Cennet Hurmalı (Elması) Reçel Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo cennet hurması (elması)
- 1 kilo şeker
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 kabuk tarçın
- 5-6 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Cennet Hurmalı (Elması) Reçel Tarifi Yapılışı
- Cennet hurmalarının kabukları soyulup küp küp doğranır.
- Üzerine şeker eklenerek ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında bir gece bekletilir.
- Ertesi gün dolaptan alıp içine tarçın karanfil eklenerek orta ateşte kaynamaya bırakılır.
- Kaynadıkça oluşan köpükler alınır ve kapamaya yakın limon tuzumuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatıp altı kapatılır.
- Soğuduktan sonra kavanoza alınıp buzdolabında muhafaza edilir.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder