Armutlu Çörekler Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
- Yarım çay bardağı ılık süt
- 3-3,5 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 su bardağı ılık süt
- 50 g oda sıcaklığında tereyağı
Dolgu:
- 3 adet armut
- 1,5-2 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
- 2 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
- Yarım çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
Armutlu Çörekler Nasıl Yapılır?Hamurun hazırlanışı:
- Mayayı bir kaseye alın, yarım çay bardağı ılık sütü ilave edin, kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dk. bekletin.
- Unu derin bir kaba eleyin. Tuz, esmer şeker, ılık süt ve hazırladığınız mayayı ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerine bastırarak hafif açın, ortasına yumuşak tereyağını koyun, arada az miktarda un serperek, eliniz ile yoğurarak tereyağını hamura yedirin. Hamuru kaba geri alın, üzerini kapatın ve 40-45 dk. bekletin.
Armutların hazırlanışı:
- Armutları ortadan ikiye kesin. Derin bir tencereye alın ve üzerlerini kapatacak kadar su ekleyin. Toz şekeri serpin ve orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca 5 dk. daha kaynatın, ocaktan alın ve soğutun. Kabuklarını bıçak ile dikkatlice soyun.
Dolgunun hazırlanışı:
- Pastacı kremasını soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Tarçını ekleyip kısa bir süre daha çırpın.
Şekillendirme ve pişirme:
- Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Mayalanan hamuru tezgaha alın, kısa bir süre yoğurup 6 eşit parçaya bölün. Her birini 12-14 cm çapında açın. Çerçeve oluşturmak için parmak uçlarınız ile hafif bastırarak hamurların kenar kısımlarını kalınlaştırın. Fırın tepsisine sıralayın, içlerine pastacı kreması koyun, üzerlerine de birer adet yarım armut koyun. Yumurta sarısı ve sütü çırpıp çöreklerin kenarlarına sürün. Armutların üzerine esmer şeker serpin ve 170°C’ye ısıtılmış fırında 25-30 dk. pişirin. Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder