Fırında Sebzeli Kaburga Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kg koyun kaburga
- 10 adet taze patates
- 2 adet havuç (İnce dilimlenmiş)
- 1 kase mantar
- 300 g arpacık soğan
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çorba kaşığı margarin
- 2 adet defne yaprağı
- Tuz
- Kekik
Fırında Sebzeli Kaburga Nasıl Yapılır?
- Kaburgayı derin bir tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra defne yaprağı koyarak yaklaşık 15 dakika haşlayın. Daha sonra havucu ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
- Patates ve soğanları soyun ve dilimleyin. Mantarları temizleyerek ikiye bölün.
- Defne yapraklarını tencereden çıkarın ve soğan, patates, tuz ve mantarı ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlama suyundan bir fincan alın ve salçayı bu su ile küçük bir kasede sulandırın.
- Kaburga ve sebzeleri suyu ile birlikte derin bir fırın tepsisine alın. Karabiber ve kekik serpin.
- Margarin ve sulandırdığınız salçayı ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-15 dakika süreyle pişirin.
- Fırından aldığınız kaburgayı bir servis tabağına alın ve kemiklerin arasından keserek sebzeleri ile birlikte servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder