2 Kasım 2020 Pazartesi

Fırında Sebzeli Kaburga Tarifi

 

Fırında Sebzeli Kaburga Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kg koyun kaburga
  • 10 adet taze patates
  • 2 adet havuç (İnce dilimlenmiş)
  • 1 kase mantar
  • 300 g arpacık soğan
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 adet defne yaprağı
  • Tuz
  • Kekik

Fırında Sebzeli Kaburga Nasıl Yapılır?

  • Kaburgayı derin bir tencereye alın ve üzerini örtecek kadar su ilave ettikten sonra defne yaprağı koyarak yaklaşık 15 dakika haşlayın. Daha sonra havucu ekleyin ve 10 dakika daha pişirin. 
  • Patates ve soğanları soyun ve dilimleyin. Mantarları temizleyerek ikiye bölün. 
  • Defne yapraklarını tencereden çıkarın ve soğan, patates, tuz ve mantarı ilave edin ve sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlama suyundan bir fincan alın ve salçayı bu su ile küçük bir kasede sulandırın.
  • Kaburga ve sebzeleri suyu ile birlikte derin bir fırın tepsisine alın. Karabiber ve kekik serpin.
  • Margarin ve sulandırdığınız salçayı ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10-15 dakika süreyle pişirin.
  • Fırından aldığınız kaburgayı bir servis tabağına alın ve kemiklerin arasından keserek sebzeleri ile birlikte servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder