Ayvalı Mandalina Soslu Kereviz Tarifi

 

Ayvalı Mandalina Soslu Kereviz Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet kereviz
  • 1 adet kücük ayva
  • 1 adet mandalina
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet soğan

Ayvalı Mandalina Soslu Kereviz Tarifi Yapılışı

  1. Kereviz ve ayvalarımızı güzelce doyup küp küp doğrayıp limonlu su ile dolu bir kaba alıyoruz kararmasın diye bekletiyoruz.
  2. Daha sonra patates ve havucumuzu soyup doğruyoruz tenceremize zeytinyağımızı alıp orta ateşte soğanımızı hafif kavuruyoruz.
  3. Havuç ve patatesimizi ekliyoruz birkaç tur döndürdükten sonra kereviz ve ayvalarımızıda üzerine ekliyoruz.
  4. Dilerseniz kereviz saplarından ve yapraklarındanda ekleyebilirsiniz ben kullandım.
  5. Üzerini geçmeyecek şekilde su ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
  6. En son mandalinanın suyunu sıkıp yemeğimize döküyoruz aroma vermesi açısından hoş bir lezzet meydana geliyor yerken anlaşılıyo😊 ve yemeğimiz hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder