Ayvalı Mandalina Soslu Kereviz Tarifi
Ayvalı Mandalina Soslu Kereviz Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet kereviz
- 1 adet kücük ayva
- 1 adet mandalina
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet soğan
Ayvalı Mandalina Soslu Kereviz Tarifi Yapılışı
- Kereviz ve ayvalarımızı güzelce doyup küp küp doğrayıp limonlu su ile dolu bir kaba alıyoruz kararmasın diye bekletiyoruz.
- Daha sonra patates ve havucumuzu soyup doğruyoruz tenceremize zeytinyağımızı alıp orta ateşte soğanımızı hafif kavuruyoruz.
- Havuç ve patatesimizi ekliyoruz birkaç tur döndürdükten sonra kereviz ve ayvalarımızıda üzerine ekliyoruz.
- Dilerseniz kereviz saplarından ve yapraklarındanda ekleyebilirsiniz ben kullandım.
- Üzerini geçmeyecek şekilde su ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.
- En son mandalinanın suyunu sıkıp yemeğimize döküyoruz aroma vermesi açısından hoş bir lezzet meydana geliyor yerken anlaşılıyo😊 ve yemeğimiz hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder