Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 9-10 su bardağı tavuk suyu + su
- 2 adet kalçalı tavuk but
- 1 litre sıcak su (haşlamak için)
Hamuru için;
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı su
- Tuz
Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz bekleme soğuma süresi olması için.
- Önce 2 su bardağı ılık suyu 1 su bardağı un la çırpıcı yardımı ile iyice karıştırıyoruz.
- Geriye kalan 3 su bardağı suyu tencerede kaynatıyoruz az tuz atıyoruz.
- Ayrı bir kapta karıştırdığımız un ve su karışımını kaynayan tenceredeki suya yavaş yavaş karıştırıyoruz.
- Koyu bir kıvama gelince ıslanmış bor cama yada tepsiye döküyoruz.
- 3 -4 saat bekletiyoruz serin bir yerde.
- Çorbası için de önce yağları tencereye alıyoruz ve unu da üzerine ekliyoruz.
- Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. 5 dk kadar. Daha sonra salçaları ekliyoruz az da öyle kavuruyoruz.
- Tavuk haşlanınca suyunu çorba için kullanmamız lazım.
- Salçayı da ekleyince yavaş yavaş tavuk suyumu tencereye alıyoruz.
- Topaklanmaması için de çırpıcı kullanıyoruz.
- Daha sonra 3 su bardağı da su ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra az biber ve tuz ekliyoruz.
- Haşlanmış olan tavuğu da kaynadıktan sonra ekliyoruz.
- Hatta altını kapatmaya yakın 10 dk önce atarsak daha güzel olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder