Arabaşı Çorbası Tarifi

 

Arabaşı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 9-10 su bardağı tavuk suyu + su
  • 2 adet kalçalı tavuk but
  • 1 litre sıcak su (haşlamak için)

Hamuru için;

  • 1 su bardağı un
  • 5 su bardağı su
  • Tuz

Arabaşı Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamurunu hazırlıyoruz bekleme soğuma süresi olması için.
  2. Önce 2 su bardağı ılık suyu 1 su bardağı un la çırpıcı yardımı ile iyice karıştırıyoruz.
  3. Geriye kalan 3 su bardağı suyu tencerede kaynatıyoruz az tuz atıyoruz.
  4. Ayrı bir kapta karıştırdığımız un ve su karışımını kaynayan tenceredeki suya yavaş yavaş karıştırıyoruz.
  5. Koyu bir kıvama gelince ıslanmış bor cama yada tepsiye döküyoruz.
  6. 3 -4 saat bekletiyoruz serin bir yerde.
  7. Çorbası için de önce yağları tencereye alıyoruz ve unu da üzerine ekliyoruz.
  8. Kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. 5 dk kadar. Daha sonra salçaları ekliyoruz az da öyle kavuruyoruz.
  9. Tavuk haşlanınca suyunu çorba için kullanmamız lazım.
  10. Salçayı da ekleyince yavaş yavaş tavuk suyumu tencereye alıyoruz.
  11. Topaklanmaması için de çırpıcı kullanıyoruz.
  12. Daha sonra 3 su bardağı da su ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.
  13. Kaynadıktan sonra az biber ve tuz ekliyoruz.
  14. Haşlanmış olan tavuğu da kaynadıktan sonra ekliyoruz.
  15. Hatta altını kapatmaya yakın 10 dk önce atarsak daha güzel olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder