1 Kasım 2020 Pazar

Basmati Pirinç Pilavı (İran) Tarifi

 

Basmati Pirinç Pilavı (İran) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı basmati pirinç
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan (rendelenmiş)
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal + 1 çay kaşığı karabiber
  • 5 adet kakule
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Tuz
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı su
  • Antep fıstığı içi

Üzeri için (İsteğe bağlı)

  • Nar taneleri
  • Kızılcık
  • Çiğ badem

Basmati Pirinç Pilavı (İran) Tarifi Yapılışı


  1. Pirinç geniş bir kaseye konulur. Üzerine tuz eklenip karıştırılır.
  2. Sıcak su konularak 1 saat dinlenmeye bırakılır.
  3. Süre sonunda pirinç soğuk su ile iyice yıkanır ve kenara alınır.
  4. Tavuk suyu, zerdeçal ve karabiber küçük bir sos tenceresinde karıştırılır.
  5. Orta ateşte iyice ısındıktan sonra kenara alınır.
  6. Bir pilav tenceresinde tereyağ ısıtılır. Isınan yağa soğan ilave edilip karıştırılır ve 4-5 dakika sotelenir.
  7. Kakule tohumları ve kabuk tarçın eklenerek 1-2 dakika daha sotelenir.
  8. Süzülmüş pirinç eklenerek 2-3 dakika kavrulur. Tuz, zerdeçallı karabiberli tavuk suyu ve su ilave edilir.
  9. Tencerenin kapağı kapatılarak en kısık ateşte 15 dakika kadar suyunu çekip üzeri göz göz olana kadar pişmeye bırakılır.
  10. Suyunu çeken pilavın altı kapatılır. Kapağın altına bir mutfak bezi konularak dinlenmeye bırakılır.
  11. Birkaç dakika sonra kabuk tarçın çıkartılarak Antep fıstığı içi eklenerek karıştırılır.
  12. Servis sırasında üzerine nar taneleri, kızılcık, çiğ badem eklenebilir. Afiyet olsun🍽️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder