1 Kasım 2020 Pazar

Beşiktaş Pastası Tarifi

 

Beşiktaş Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Üst Kat

  • 1 paket puding
  • 3, 5 su bardağı süt

Alt Kat

  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 3, 5 su bardağı süt
  • 1 bardak toz şeker (2 parmak az olsun)
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Süsleme

  • Hindistan cevizi
  • Çekilmiş ceviz
  • Bebe bisküvisi

Beşiktaş Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle puding ve sütü pişiriyoruz kaynayınca ocaktan alıyoruz. 5 dakika bekletip kalıbımıza boşaltacağız.
  2. Bu arada kalıbımıza ceviz ve hindistan cevizimizi serpiyoruz.
  3. Pudingimizi şimdi boşaltabiliriz.
  4. Pudungimizin üzerine bebe bisküvilerini dizelim, ceviz de serpelim.
  5. Şimdi de irmik, süt, şekeri kaynayan kadar pişirelim.
  6. Kaynayınca ocağı kapatalım ve tereyağını ilave edip karıştıralım 5 dakika bekletip kalıba boşaltalım.
  7. Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekleyelim.
  8. 3 saat dinlendirip afiyetle yiyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder