Beşiktaş Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Üst Kat
- 1 paket puding
- 3, 5 su bardağı süt
Alt Kat
- 8 yemek kaşığı irmik
- 3, 5 su bardağı süt
- 1 bardak toz şeker (2 parmak az olsun)
- 1 çay kaşığı tereyağı
Süsleme
- Hindistan cevizi
- Çekilmiş ceviz
- Bebe bisküvisi
Beşiktaş Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle puding ve sütü pişiriyoruz kaynayınca ocaktan alıyoruz. 5 dakika bekletip kalıbımıza boşaltacağız.
- Bu arada kalıbımıza ceviz ve hindistan cevizimizi serpiyoruz.
- Pudingimizi şimdi boşaltabiliriz.
- Pudungimizin üzerine bebe bisküvilerini dizelim, ceviz de serpelim.
- Şimdi de irmik, süt, şekeri kaynayan kadar pişirelim.
- Kaynayınca ocağı kapatalım ve tereyağını ilave edip karıştıralım 5 dakika bekletip kalıba boşaltalım.
- Oda sıcaklığında soğuyana kadar bekleyelim.
- 3 saat dinlendirip afiyetle yiyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder