Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 bardağı şeker
- 1.5 bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya tozu
- 2 su bardağı un (Elenmiş)
Üst Sosunu Hazırlamak İçin
- 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
- 1,5 su bardağı süt
Üzeri İçin
- Ceviz yada fındık koyabilirsiniz
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- Islak kekimiz için 3 adet yumurta, 1. 5 su bardağı şeker bir kaba alınarak karıştırılır sonrasında sıvı yağ, kakao ve süt eklenerek tekrardan çırpılır.
- Islak kekimizin üzerine dökmek için bu sosumuzdan 1 su bardağı kenara ayırılır.
- Kalan karışıma ise kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
- Borcamımız yağlanarak 170 derece fırın hafifçe ısıtılıp, sonrasında 35 dakika fırına sürülür😊
- Kekimizin pişmesini beklerken ayırmış olduğumuz sosumuzu bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve karıştırılırak fokurdayarak kaynamaya başlayınca kapatılır.
- Islak kekimiz fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirilir sonrasında kesilir sosumuzun ılık olmasına dikkat edilerek üzerine dökülür.
- Sonrasında üzerine ceviz yada fındık (Seçiminize bağlı) eklenerek soğumaya bırakılır.
Püf noktalarımız : Özellikle yumurta ve şeker çırpımında mikserde yada tel çırpıcıyla iyice karıştırılarak köpük köpük olana dek karıştırmaya bilhassa dikkat edelim 👌🏻 ( Bu kekimizin yumurta kokmamasına neden olacaktır. ) 😊.
Herkese afiyet olsuuunn👩🍳🍫🤍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder