1 Kasım 2020 Pazar

Islak Kek Tarifi

 

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 bardağı şeker
  • 1.5 bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya tozu
  • 2 su bardağı un (Elenmiş)

Üst Sosunu Hazırlamak İçin

  • 1 su bardağı kakaolu karışım (Bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
  • 1,5 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Ceviz yada fındık koyabilirsiniz

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Islak kekimiz için 3 adet yumurta, 1. 5 su bardağı şeker bir kaba alınarak karıştırılır sonrasında sıvı yağ, kakao ve süt eklenerek tekrardan çırpılır.
  2. Islak kekimizin üzerine dökmek için bu sosumuzdan 1 su bardağı kenara ayırılır.
  3. Kalan karışıma ise kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
  4. Borcamımız yağlanarak 170 derece fırın hafifçe ısıtılıp, sonrasında 35 dakika fırına sürülür😊
  5. Kekimizin pişmesini beklerken ayırmış olduğumuz sosumuzu bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve karıştırılırak fokurdayarak kaynamaya başlayınca kapatılır.
  6. Islak kekimiz fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirilir sonrasında kesilir sosumuzun ılık olmasına dikkat edilerek üzerine dökülür.
  7. Sonrasında üzerine ceviz yada fındık (Seçiminize bağlı) eklenerek soğumaya bırakılır.

Püf noktalarımız : Özellikle yumurta ve şeker çırpımında mikserde yada tel çırpıcıyla iyice karıştırılarak köpük köpük olana dek karıştırmaya bilhassa dikkat edelim 👌🏻 ( Bu kekimizin yumurta kokmamasına neden olacaktır. ) 😊.

Herkese afiyet olsuuunn👩‍🍳🍫🤍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder