3 Kasım 2020 Salı

Bezelye Çorbası Tarifi

 

Bezelye Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 patates
  • 1 soğan
  • 5 su bardağı su
  • 40 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Krema
  • Dereotu

Bezelye Çorbası Nasıl Yapılır?

Patates ve soğanı iri doğrayıp tencereye alın. Bezelyeyi ekleyip üzerine su ilave ederek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Blender’da pürüzsüz hale getirip tel süzgeçten geçirin. Gerekirse su ilavesi yapın.

Tencerede tereyağını eritip un ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Bezelyeli karışımı ekleyip kaynamaya bırakın. Krema ilave edin ve ocaktan alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerini krema ve dereotu ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder