Ciğer Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana ciğeri (dilerseniz kuzu ciğeri de kullanabilirsiniz)
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sıvı yağ
- Tuz, pul biber
- 1 su bardağı sıcak su
Ciğer Sote Tarifi Yapılışı
- Ciğerlerin zarı soyularak iri küpler halinde doğrayalım. Biraz süzgeçte bekletelim ve varsa kanın süzülmesini sağlayalım. (Ciğerimizin yumuşak olması için dikkat etmemiz gereken püf noktaları tarifin devamında bulabilirsiniz)
- Ciğerlerimizi tencereye alarak suyunu verip çekene kadar pişirelim. Bu aşamada tencerenin kapağını kapalı tutalım ve orta ateşte pişirelim.
- Suyunu çekince 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilip daha önceden yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim.
- Soğanlar diriliğini yitirinceye kadar kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ciğer sotemizi karıştıralım.
- Bir su bardağı kadar da sıcak su ekleyelim kısık ateşte 8-10 dk daha pişirelim.
- Yumuşacık ciğer sotemiz hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder