2 Kasım 2020 Pazartesi

Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi

 

Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ
  • Yarım limon suyu
  • Tuz

Hakiki Adana Usulü Soğan Salatası Tarifi Yapılışı

Gerek Adana kebabının gerek sac kavurmanın kısacası tüm et yemeklerinin yanına yakışan nefis soğan salatası 👌

  1. Öncelikle soğanları ikiye bölüp halka halka doğrayıp süzgeç yardımıyla elimizle ovalayarak yıkayalım.
  2. 5 dk kadar suyunun süzülmesini bekleyelim. 👉Soğanları yıkamazsanız acı suyunu bırakır ve salatanızda istediğiniz lezzeti bulamazsınız.
  3. Suyu süzülen soğanları kabımıza alalım.
  4. Maydanozları doğrayıp soğanın üzerine ekleyelim.
  5. Yarım limonu sıkalım ve diğer baharatları ekleyelim ve karıştıralım. (Tuzu ve pulbiberi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
    Püf noktası : Soğan salatasına lezzetini veren sumaktır.
    Sumak ne kadar bol olursa salatanız o kadar lezzetli olur. 👌
    Salatanızın suyunu bırakmaması için tuzunu yemeye başlayacağınız zaman atmalısınız. 👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder