Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et ( kuzu-dana)
- Yarım yemek kaşığı tereyağ biraz sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
- 4 ad orta boy patates
- 6 yemek kaşığı yoğurt
Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı etleri yarım çay bardağı suyla pişiriyoruz et suyunu çekince yarım yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağı koyup kavuruyoruz ve salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya dem ediyoruz.
- Patatesleri ince ince doğrayıp kızartıyoruz.
- Yoğurdu tuzla birlikte çırpıyoruz.
Daha sonra sunum için hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder