4 Kasım 2020 Çarşamba

Çökertme Kebabı Tarifi

 

Çökertme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram kuşbaşı et ( kuzu-dana)
  • Yarım yemek kaşığı tereyağ biraz sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
  • 4 ad orta boy patates
  • 6 yemek kaşığı yoğurt

Çökertme Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Kuşbaşı etleri yarım çay bardağı suyla pişiriyoruz et suyunu çekince yarım yemek kaşığı tereyağı ve sıvı yağı koyup kavuruyoruz ve salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya dem ediyoruz.
  2. Patatesleri ince ince doğrayıp kızartıyoruz.
  3. Yoğurdu tuzla birlikte çırpıyoruz.

Daha sonra sunum için hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder