4 Kasım 2020 Çarşamba

Tavuk Tandır (Tencerede Tüm Tavuk) Tarifi

 

Tavuk Tandır (Tencerede Tüm Tavuk) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tüm tavuk

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı ( veya ayçiçek yağı)
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı şeker ( mutlaka atın püf noktası şeker)
  • Yarım çay bardağı katı ayran
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4/5 damla limon

Tencerenin altı için;

  • 1 büyük boy soğan

Tencerenin kapağı için;

  • 5 yemek kaşığı un
  • Bir miktar su

Tavuk Tandır (Tencerede Tüm Tavuk) Tarifi Yapılışı

  1. Tavuk göğüs bölgesinden ayrılır, ayrılan tavuğun her yerine çizikler atılır ..
  2. Sosun daha güzel girmesi ve güzel pişmesi için.
  3. Sos malzemeleri bir tabakta karıştırılır ve tavuğun her yerine yedirilir hatta ben göğüs kısmındaki deriyi kaldırıp altına da sürdüm ( fotoğrafta var).
  4. Sos yedirildikten sonra tavuğun üzerine salça ve limonu sıkıp onu da yedirdim.
  5. Tencerenin tabanına soğanlar iri iri halka şeklinde doğranır ve sıralanır ( fotoğrafta var).
  6. Tavuğun göğüs kısmı altta gelecek şekilde tavuk tencereye yerleştirilir.
  7. İsteğe bağlı olarak tavuğun üzerine patates, havuç ekleyebilirsiniz.
  8. Tencerenin kapağı kapatılır ve hamur yapılır, hamur ile tencerenin kapağı kaplanır.
  9. Hatta üzerinde delik var ise orası da kapatılır, hava almamasına dikkat edelim yoksa tencerenin dibi tutar buhar içerde kalmalı, dışarı çıkmamalı.
  10. Ocağın büyük tarafında en kısık ateşte 2 saat pişirelim.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder