Tavuk Tandır (Tencerede Tüm Tavuk) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tüm tavuk
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı ( veya ayçiçek yağı)
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker ( mutlaka atın püf noktası şeker)
- Yarım çay bardağı katı ayran
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4/5 damla limon
Tencerenin altı için;
- 1 büyük boy soğan
Tencerenin kapağı için;
- 5 yemek kaşığı un
- Bir miktar su
Tavuk Tandır (Tencerede Tüm Tavuk) Tarifi Yapılışı
- Tavuk göğüs bölgesinden ayrılır, ayrılan tavuğun her yerine çizikler atılır ..
- Sosun daha güzel girmesi ve güzel pişmesi için.
- Sos malzemeleri bir tabakta karıştırılır ve tavuğun her yerine yedirilir hatta ben göğüs kısmındaki deriyi kaldırıp altına da sürdüm ( fotoğrafta var).
- Sos yedirildikten sonra tavuğun üzerine salça ve limonu sıkıp onu da yedirdim.
- Tencerenin tabanına soğanlar iri iri halka şeklinde doğranır ve sıralanır ( fotoğrafta var).
- Tavuğun göğüs kısmı altta gelecek şekilde tavuk tencereye yerleştirilir.
- İsteğe bağlı olarak tavuğun üzerine patates, havuç ekleyebilirsiniz.
- Tencerenin kapağı kapatılır ve hamur yapılır, hamur ile tencerenin kapağı kaplanır.
- Hatta üzerinde delik var ise orası da kapatılır, hava almamasına dikkat edelim yoksa tencerenin dibi tutar buhar içerde kalmalı, dışarı çıkmamalı.
- Ocağın büyük tarafında en kısık ateşte 2 saat pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder