4 Kasım 2020 Çarşamba

Colcannon Tarifi

 

Colcannon Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük patates
  • 3 adet pırasa (dilimlenmiş)
  • 1 adet lahana
  • 1 su bardağı soya sütü
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1/4 çay kaşığı hindistan cevizi (isteğe göre)

Colcannon Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak patatesleri bir tencereye koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin.
  • Patatesler yumuşayıncaya kadar bu şekilde pişirin.
  • Lahanaları da farklı bir tencereye koyun ve ortalama 15 dakika kaynatın.
  • Farklı bir tavanın içerisine dilimlenmiş pırasa ve soya sütünü ekleyerek 15 dakika pişirin.
  • Patatesler piştikten sonra kabuklarını soyun ve çatalla ezerek püre haline getirin.
  • Farklı bir kapta pırasa, soya sütü, karabiber, tuz ve hindistan cevizini karıştırın.
  • Üzerine lahanaları ekleyerek püre kıvamına getirin.
  • Daha sonra patatesleri de ilave edin ve servis edin. Afiyet olsun.
  • İsteğe göre kabak, yeşil soğan, krema gibi farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Colcannon Kaç Kalori?

  • Colcannonun bir porsiyonu yaklaşık 120 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder