4 Kasım 2020 Çarşamba

Çikolatalı Guinness Kek Tarifi

 

Çikolatalı Guinness Kek Tarifi İçin Malzemeler

Kek için;

  • 250 gram tereyağı
  • 2/3 su bardağı kakao
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı guinness bira
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı krema
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya

Kreması için;

  • 1 su bardağına yakın pudra şekeri
  • 300 gram labne
  • 10 adet frambuaz
  • 2/3 su bardağı krema

Çikolatalı Guinness Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve 23 santimlik kek çemberi hazırlayın.
  • Kakao, bira ve tereyağını bir tencereye alın. Orta ateşte tereyağı eriyene kadar karıştırın.
  • Başka bir kabın içerisinde un ve toz şekeri karıştırın. Üzerine yumurtayı ekleyerek mikserle 1 dakika karıştırın.
  • Ardından krema ekleyerek 2 dakika daha karıştırın.
  • Daha sonra ocakta karıştırdığınız kakaolu karışımı da üzerine ekleyin ve çırpın.
  • Hazırladığınız karışımı kek çemberine dökün ve fırında 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Kek piştikten sonra oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Kreması için; Pudra şekeri, soğuk krema ve labneyi karıştırın.
  • Yoğun bir kıvam elde ettiğinizde kremayı buzdolabına koyun ve 1 saat dinlendirin.
  • Hazırladığınız keki ikiye bölün ve ortasına kremayı sürün. Diğer keki üzerine kapatın ve frambuaz eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.

Çikolatalı Guinness Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Zaman kazanmak için, ilk olarak kremayı hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder