Dereotlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı çilav (yasmin türü kokulu pirinç)
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı et suyu
- 2 soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım demet dereotu
- 100 gr ceviz içi
- Tuz
Dereotlu Pilav Nasıl Yapılır?
- Pilavı bol suda yıkayıp iyice süzün. Az suyla diri kalacak şekilde haşlayın. Soğan, sarımsak ve dereotunu temizleyip kıyın.
- Tereyağını tencerede eritin. Soğan ve sarımsağı ilave edip sote edin. Haşlanmış çilav, et suyu ve tuz ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.
- İnce kıyılmış dereotunu ilave eduup harmanlayın. Üzerini kağıt havlu ile kapatıp 10-15 dakika demlendirin.
- Pilavı harmanlayıp büyük bir tasa doldurun ve ters çevirerek düz servis tabağına alın. Üzerini ve çevrisini yarım ceviz içleriyle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder