Acılı Tavuk Kanatları Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 16 tavuk kanadı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı acı sos
- 2 arpacık soğanı
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
Üzeri için
- Susam
Acılı Tavuk Kanatları Nasıl Yapılır?
- Geniş bir kasede acı sos, zeytinyağı, soya sosu, tuz, kırmızı biberi, tuz, karabiber, kimyonu karıştırın.
- Sarımsak ve soğanları çok küçük doğrayıp sosa ekleyin. Tavuk kanatlarını sosun içine karıştırıp üzerini örtün ve en az 3 saat buzdolabında bekletin.
- Kanatları sostan çıkartıp ızgaraya dizin ve iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkartmadan 5 dakika önce üzerine susam serpiştirin. Kızarmış patates, soğan halkası ve acı sos ile birlikte sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder