Ekmek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaşmaya
- 5 tatlı kaşığı şeker
- 125 gram tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı içine (sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- Galeta unu
Ekmek Poğaça Tarifi Yapılışı
- Süte maya konulur, üzerine şeker eklenip 10 dakika dinlendirilir.
- Üzerine bütün malzemeler eklenir, yoğurulur.
- Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamur 1 saat mayalandırılır.
- Şekil verip yumurta sarısı sürülür.
- Galeta unu serpilip poğaçaların üstü bıçakla çizilip ekmek şekli verilir.
- 180 derecede fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder