3 Kasım 2020 Salı

Ekmek Poğaça Tarifi

 

Ekmek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaşmaya
  • 5 tatlı kaşığı şeker
  • 125 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı içine (sarısı üstüne)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • Galeta unu

Ekmek Poğaça Tarifi Yapılışı

  1. Süte maya konulur, üzerine şeker eklenip 10 dakika dinlendirilir.
  2. Üzerine bütün malzemeler eklenir, yoğurulur.
  3. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Hamur 1 saat mayalandırılır.
  5. Şekil verip yumurta sarısı sürülür.
  6. Galeta unu serpilip poğaçaların üstü bıçakla çizilip ekmek şekli verilir.
  7. 180 derecede fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder