Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 250 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 tane kırmızı biber
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane domates renderi
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Fırından çıkınca üzerine tereyağ
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
- Maya, süt, su, şeker sırasıyla eklenip biraz karıştırdım.
- Tuzu ve yağıda ekleyip en son ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyorum.
- 1 saat mayalandırmaya bırakıyorum.
- Hamurum mayalanırken kıymalı harcımı hazırlıyorum.
- Soğanı, biberleri robottan geçirip kıymanın içersine diğer malzemeleride ekledim.
- Mayalanan hamurumu merdaneyle uzun bir şekilde açıp kıymalı harcımı ekliyorum.
- Pişerken açılmaması için kenarlardan güzel kapatıyorum.
- Üzerine yumurta sarılı harcımı sürüp önceden ısıttığım 170 -180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyorum.
- Fırından cıkınca üzerine tereyağ sürüyorum.
- Ortalama 9-10 tane pide çıkıyor bu tariften.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder