3 Kasım 2020 Salı

Kıymalı Pide Tarifi

 

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 250 gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane domates renderi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Fırından çıkınca üzerine tereyağ

Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı

  1. Maya, süt, su, şeker sırasıyla eklenip biraz karıştırdım.
  2. Tuzu ve yağıda ekleyip en son ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyorum.
  3. 1 saat mayalandırmaya bırakıyorum.
  4. Hamurum mayalanırken kıymalı harcımı hazırlıyorum.
  5. Soğanı, biberleri robottan geçirip kıymanın içersine diğer malzemeleride ekledim.
  6. Mayalanan hamurumu merdaneyle uzun bir şekilde açıp kıymalı harcımı ekliyorum.
  7. Pişerken açılmaması için kenarlardan güzel kapatıyorum.
  8. Üzerine yumurta sarılı harcımı sürüp önceden ısıttığım 170 -180 derecelik fırında 10 dakika pişiriyorum.
  9. Fırından cıkınca üzerine tereyağ sürüyorum.
  10. Ortalama 9-10 tane pide çıkıyor bu tariften.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder