Elmelı Tart Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı şeker
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 4 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz
- 2 çorba kaşığı şeker
Elmelı Tart Tarifi Yapılışı
- Tart kalıbını margarin ile kaplayıp buzdalabına kaldıralım.
- Elmaları rendeleyip şeker tarçını ekleyip suyunu çekinceye kadar kavuralım.
- Soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzun tüm malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım.
- Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur olacak kadar un ve kabartma tozunu koyalım.
- Hamurumuzun üçte ikisini alıp iki parça yağlı kağıt arasında tart kalıbı büyüklüğünde açalım.
- Hamurumuzu kalıba yerleştirelim.
- Üzerine soğuyan cevizimizi ilave ettiğimiz harcımızı koyalım.
- Kalan hamurumuzu da açıp şerit halinde keselim ve kafes şekli verelim.
- 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder