2 Kasım 2020 Pazartesi

Elmelı Tart Tarifi

 

Elmelı Tart Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket margarin
  • 1 yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı şeker
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 4 adet elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 çorba kaşığı şeker

Elmelı Tart Tarifi Yapılışı

  1. Tart kalıbını margarin ile kaplayıp buzdalabına kaldıralım.
  2. Elmaları rendeleyip şeker tarçını ekleyip suyunu çekinceye kadar kavuralım.
  3. Soğumaya bırakalım.
  4. Hamurumuzun tüm malzemelerini bir kaba alıp karıştıralım.
  5. Kulak memesi yumuşaklığından biraz daha sert bir hamur olacak kadar un ve kabartma tozunu koyalım.
  6. Hamurumuzun üçte ikisini alıp iki parça yağlı kağıt arasında tart kalıbı büyüklüğünde açalım.
  7. Hamurumuzu kalıba yerleştirelim.
  8. Üzerine soğuyan cevizimizi ilave ettiğimiz harcımızı koyalım.
  9. Kalan hamurumuzu da açıp şerit halinde keselim ve kafes şekli verelim.
  10. 180 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder