Evde Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler
- 2.5 kilo süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Evde Yoğurt Tarifi Yapılışı
- Sütümüzü ocak da kaynatıyoruz.
- Kaynayan sütümüzü soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Süt çok soğuk olmayacak çok sıcak da olmayacak.
- Serçe parmağımızı süte batırdığımızda 19 saniye bekletin 9. ve 10. saniyede yanıyorsa sütümüzü mayalayabilirsiniz.
- 1yemek kaşığı yoğurdu 2 yemek kaşığı kaynayan sütle bir kasede karıştıralım.
- Kasedeki mayamızı tenceredeki sütümüze ekleyerek iyice karıştıralım.
- Ben kavanozlara böldüm sütü sonra ağzını kapatarak karanlık ve sıcak bir ortamda 3, 5 saat mayalandıralım.
- Ben sıcak olsun diye battaniye örtüyorum.
- 3. 5 saat sonunda kavanozların kapaklarını açarak buzdolabında 1 gün bekletelim.
- 1 günün sonunda yoğurdunuzun taş gibi olduğunu göreceksiniz.
Deneyenlere afiyet olsun;)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder