4 Kasım 2020 Çarşamba

Evde Yoğurt Tarifi

 

Evde Yoğurt Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 kilo süt
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Evde Yoğurt Tarifi Yapılışı

  1. Sütümüzü ocak da kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan sütümüzü soğuması için bir kenara alıyoruz.
  3. Süt çok soğuk olmayacak çok sıcak da olmayacak.
  4. Serçe parmağımızı süte batırdığımızda 19 saniye bekletin 9. ve 10. saniyede yanıyorsa sütümüzü mayalayabilirsiniz.
  5. 1yemek kaşığı yoğurdu 2 yemek kaşığı kaynayan sütle bir kasede karıştıralım.
  6. Kasedeki mayamızı tenceredeki sütümüze ekleyerek iyice karıştıralım.
  7. Ben kavanozlara böldüm sütü sonra ağzını kapatarak karanlık ve sıcak bir ortamda 3, 5 saat mayalandıralım.
  8. Ben sıcak olsun diye battaniye örtüyorum.
  9. 3. 5 saat sonunda kavanozların kapaklarını açarak buzdolabında 1 gün bekletelim.
  10. 1 günün sonunda yoğurdunuzun taş gibi olduğunu göreceksiniz.

Deneyenlere afiyet olsun;)).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder