30 Kasım 2020 Pazartesi

Fırında Hamsi Buğulama Tarifi

 

Fırında Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1 iri domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı

Fırında Hamsi Buğulama Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hamsilerimizi ayıklayıp temizleyip bir güzel süzelim ve daha sonra süzdüğünüz hamsileri tuzlayalım dolaba kaldıralım 1 saat dinlensin. Beklerken tuzu içine Çekeceği için lezzeti artacak.
  2. O arada soğanlarımızı, domateslerimizi halka şeklinde veya yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
  3. Borcamimizin tabanına önce 1. dilimledigimiz soğanımızı dizelim sonra hamsilerimizi dizelim ve sonra 2. soğanımızı dizelim tekrardan üzerine aralarına domateslerimizi istediğimiz görsellikte dizelim.
  4. Son olarak üzerine limon suyu, zeytinyaği, tuz, karabiber, pul biberini gezdirelim ve 200° fırında altı üstü açık bir şekilde yarım saat pişirelim.
  5. Piştiğinden emin olduktan sonra fırının sadece üst kısmını açık bırakıp balığımızın üstlerinin kızarmasını sağlayalım. 5-10 dk yeterli olacaktır. ( kontrol etmenizde fayda var çünkü her fırın aynı olmuyor) Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder