Fırında Zeytinyağlı Kaşarlı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 havuç
- 2 soğan
- 4 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 küp şeker
- 1 kaşık salça
- Orta büyüklükte karnabahar
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Fırında Zeytinyağlı Kaşarlı Karnabahar Tarifi Yapılışı
- Karnabaharlar 5 dakika haşlanır süzülür beklemeye alınır, soğanlar, sarımsaklar, havuç küçük biçimde kıyılır tencerede kavrulur.
- Pişince salçayla tekrar kavrulur tuzu ve şekeri eklenir, karnabaharlar tencereye konur hepsi harmanlanıp kavrulur.
- 2 bardak kaynar su eklenir, karışım borcama boşaltılır.
- ,180 derecede 20 dk pişirilir ve üstüne son 5 dk kala kaşar rendesi konur.
- Üstü kızarınca fırından alınır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder