3 Kasım 2020 Salı

Fırında Zeytinyağlı Kaşarlı Karnabahar Tarifi

 

Fırında Zeytinyağlı Kaşarlı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 havuç
  • 2 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 küp şeker
  • 1 kaşık salça
  • Orta büyüklükte karnabahar
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı kaşar rendesi

Fırında Zeytinyağlı Kaşarlı Karnabahar Tarifi Yapılışı

  1. Karnabaharlar 5 dakika haşlanır süzülür beklemeye alınır, soğanlar, sarımsaklar, havuç küçük biçimde kıyılır tencerede kavrulur.
  2. Pişince salçayla tekrar kavrulur tuzu ve şekeri eklenir, karnabaharlar tencereye konur hepsi harmanlanıp kavrulur.
  3. 2 bardak kaynar su eklenir, karışım borcama boşaltılır.
  4. ,180 derecede 20 dk pişirilir ve üstüne son 5 dk kala kaşar rendesi konur.
  5. Üstü kızarınca fırından alınır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder