Guacamole Sos Ve Nachos Tarifi İçin Malzemeler
Lavaş Cipsi İçin
- 2 adet lavaş
- 1 tatlı kaşığı salça (Ben biber kullandım)
- 1 çay kaşığı toz sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Avokado Sos İçin
- 1 olgun avokado
- 1 limon
- 1/2 (yarım) kırmızı soğan
- 5-6 adet kiraz domates
- Birkaç sap maydanoz
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Guacamole Sos Ve Nachos Tarifi Yapılışı
- Lavaş cipsi için verdiğim tüm malzemeleri karıştırıp, biraz su ile açın. Bir fırça ile lavaşa sürüp bıçakla üçgen şekli vererek kesin. 180 derecedeki fırında kıtır olana kadar pişirin.
- Avokado sosu yapılışı;.
- Avokadoyu bıçakta iki parçaya bölün. Çekirdeğini çıkartıp içini kabuğa zarar vermeden bıçak yardımıyla doğrayın ve bir kaşık ile derin bir kaseye alın.
- Soğanı ince ince yemeklik kıyın. Sarımsağı ezin ve soğanla birlikte kaseye aktarın.
- Domatesin çekirdeklerini çıkartmadan küçük küçük doğrayın. Biberin çekirdeklerini çıkarın ve aynı şekilde küçük küçük kıyın.
- Doğradığınız tüm malzemeyi kaseye alın.
- Tuz, karabiber, limon suyu, kıyılmış maydanoz (varsa kişniş) ve zeytinyağını kaseye aktarıp iyice karıştırın.
- 1 porsiyonu ortalama 365 kaloridir.
- Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim🙏🧿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder