Hint Mutfağın Meşhur Samosaları (Lavaş Ekmeğiyle Tortilla) Tarifi İçin Malzemeler
İç Malzemesi İçin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağı
- Yarım tatlı kaşığı kuru kimyon
- Taze zencefil (Zeytin büyüklüğünde ve rendelenmiş)
- Yarım sivribiber (ince kıyılmış)
- Yarım su bardağı bezelye
- Yarım tatlı kaşığı kuru kişniş
- Yarım tatlı kaşığı kuru rezene
- Çeyrek tatlı kaşığı garam masala tozu (Hint mutfağın vazgeçilmezi)
- Yarım tatlı kaşığı amchur (Kuru mango tozu olmazsa da olur)
- Tuz
- 2 büyük boy patates (Veya 4 küçük boy haşlanmış ve iri ezilmiş)
- Azıcık taze kişniş (Doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ekmek İçin
- 2-4 tane lavaş ekmeği-tortilla ekmeği
Yapıştırıcı İçin
- 2 yemek kaşığı un (Silme)
- 2-3 yemek kaşığı su
Kızartmak İçin
- Sıvı yağı
Hint Mutfağın Meşhur Samosaları (Lavaş Ekmeğiyle Tortilla) Tarifi Yapılışı
- İç malzemesi için uygun bir tavaya sıvı yağınızı dökün ve kuru kimyonu, rendelenmiş taze zencefili ve küçük küçük doğranmış sivribiberi köyün ve soteleyin.
- Şimdi bezelyenizide koyun ve soteleyin teker teker listedekileri de koyup karıştırın. Burada dikkat edinki patatesler tam püre haline gelmesin.
- Karışım güzel olduğunda ocaktan alın.
- Şimdi lavaş ekmeklerinizi tezgaha koyun ve pizza kesiciyle dörde bölün şimdi yapıştırıcıya geçelim. Bir kaseye ununuzu ve suyunuzu koyun ve iyice karıştırın pürüzsüz ve cıvık olsun.
- Resimdeki anlatımdaki gibi üçgen şeklinde kestiğimiz ekmeklerin her kenar kısımlarına ünlü malzemeyi sürün.
- Patates harcınıda koyun ekmeğin ortasına ve şimdi samosa şeklini vereceğiz (Resme bakın)Kenarlara iyice basın, tam yapışsın.
- Önceden kızartılmış derin tenceredeki sıvı yağına koyun her bir samosalarınızı ve arada karıştırın. Dışı renk alınca alın tencereden. Servise hazır. Afiyet olsun.
- Dilerseniz başka iç malzeme koyabilir ve bu şekilde kızartıp servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder