1 Kasım 2020 Pazar

Hint Mutfağın Meşhur Samosaları (Lavaş Ekmeğiyle Tortilla) Tarifi

 

Hint Mutfağın Meşhur Samosaları (Lavaş Ekmeğiyle Tortilla) Tarifi İçin Malzemeler

İç Malzemesi İçin

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Yarım tatlı kaşığı kuru kimyon
  • Taze zencefil (Zeytin büyüklüğünde ve rendelenmiş)
  • Yarım sivribiber (ince kıyılmış)
  • Yarım su bardağı bezelye
  • Yarım tatlı kaşığı kuru kişniş
  • Yarım tatlı kaşığı kuru rezene
  • Çeyrek tatlı kaşığı garam masala tozu (Hint mutfağın vazgeçilmezi)
  • Yarım tatlı kaşığı amchur (Kuru mango tozu olmazsa da olur)
  • Tuz
  • 2 büyük boy patates (Veya 4 küçük boy haşlanmış ve iri ezilmiş)
  • Azıcık taze kişniş (Doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ekmek İçin

  • 2-4 tane lavaş ekmeği-tortilla ekmeği

Yapıştırıcı İçin

  • 2 yemek kaşığı un (Silme)
  • 2-3 yemek kaşığı su

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağı

Hint Mutfağın Meşhur Samosaları (Lavaş Ekmeğiyle Tortilla) Tarifi Yapılışı

  1. İç malzemesi için uygun bir tavaya sıvı yağınızı dökün ve kuru kimyonu, rendelenmiş taze zencefili ve küçük küçük doğranmış sivribiberi köyün ve soteleyin.
  2. Şimdi bezelyenizide koyun ve soteleyin teker teker listedekileri de koyup karıştırın. Burada dikkat edinki patatesler tam püre haline gelmesin.
  3. Karışım güzel olduğunda ocaktan alın.
  4. Şimdi lavaş ekmeklerinizi tezgaha koyun ve pizza kesiciyle dörde bölün şimdi yapıştırıcıya geçelim. Bir kaseye ununuzu ve suyunuzu koyun ve iyice karıştırın pürüzsüz ve cıvık olsun.
  5. Resimdeki anlatımdaki gibi üçgen şeklinde kestiğimiz ekmeklerin her kenar kısımlarına ünlü malzemeyi sürün.
  6. Patates harcınıda koyun ekmeğin ortasına ve şimdi samosa şeklini vereceğiz (Resme bakın)Kenarlara iyice basın, tam yapışsın.
  7. Önceden kızartılmış derin tenceredeki sıvı yağına koyun her bir samosalarınızı ve arada karıştırın. Dışı renk alınca alın tencereden. Servise hazır. Afiyet olsun.
  8. Dilerseniz başka iç malzeme koyabilir ve bu şekilde kızartıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder