1 Kasım 2020 Pazar

Havuçlu Kek Tarifi

 

Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı rendesi havuç
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 vanilya 1 limon rendesi

Kreması için;

  • 500 gram süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım paket krema

Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  1. Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
  2. Ardından diğer malzemeleri atıp yavaşça yediriyoruz.
  3. Kalıbınızı yağlayıp unlayınki rahat çıksın kekiniz.
  4. Kalıba döktüğünüz keki 170 derece fırında pişirin herkes kek yapmıştır ve kendi fırınını tanır ne kadar sürede kaç derece pişireceğinize siz karar verin.
  5. Kek fırındayken kremanızı hazırlayın ,krema hariç tüm malzemeyi koyun göz göz olana kadar pişirin.
  6. Pişen kremanızı başka bir kaba alıp soğutun soğuyan kremanın içine yarım paket krema ekleyip iyice çırpın .
  7. Bu arada fırından çıkarıp kekinizide soğutun her ikiside soğuyunca kremayı kekinize dökün .
  8. İyice yayın ve buzdolabına atın .
  9. En az 3 saat soğutun ve üzerini ben kakao eleyerek süsledim siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder