Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı rendesi havuç
- 1 su bardağı şeker
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 vanilya 1 limon rendesi
Kreması için;
- 500 gram süt
- 4 yemek kaşığı un
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım paket krema
Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
- Kek için yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıyoruz.
- Ardından diğer malzemeleri atıp yavaşça yediriyoruz.
- Kalıbınızı yağlayıp unlayınki rahat çıksın kekiniz.
- Kalıba döktüğünüz keki 170 derece fırında pişirin herkes kek yapmıştır ve kendi fırınını tanır ne kadar sürede kaç derece pişireceğinize siz karar verin.
- Kek fırındayken kremanızı hazırlayın ,krema hariç tüm malzemeyi koyun göz göz olana kadar pişirin.
- Pişen kremanızı başka bir kaba alıp soğutun soğuyan kremanın içine yarım paket krema ekleyip iyice çırpın .
- Bu arada fırından çıkarıp kekinizide soğutun her ikiside soğuyunca kremayı kekinize dökün .
- İyice yayın ve buzdolabına atın .
- En az 3 saat soğutun ve üzerini ben kakao eleyerek süsledim siz istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder