Hurma Özlü Çavdar Unlu Helva Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 yemek kaşığı hurma özü
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı su
Hurma Özlü Çavdar Unlu Helva Tarifi Yapılışı
- Sıvıyağ ve tereyağını eritelim.
- Unumuzun rengi normalde koyu ancak un kokusu gelene kadar cevizlerle birlikte kavuralım.
- Sonrasında hafif ısıttığımız sütün içerisine pekmezimizi ve suyumuzu koyup kavrulmuş unumuza ekleyelim.
- Ocağın altını kısığa getirerek istediğimiz kıvama gelene kadar karıştıralım. Servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder