3 Kasım 2020 Salı

Hurma Özlü Çavdar Unlu Helva Tarifi

 

Hurma Özlü Çavdar Unlu Helva Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 yemek kaşığı hurma özü
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı su

Hurma Özlü Çavdar Unlu Helva Tarifi Yapılışı

  1. Sıvıyağ ve tereyağını eritelim.
  2. Unumuzun rengi normalde koyu ancak un kokusu gelene kadar cevizlerle birlikte kavuralım.
  3. Sonrasında hafif ısıttığımız sütün içerisine pekmezimizi ve suyumuzu koyup kavrulmuş unumuza ekleyelim.
  4. Ocağın altını kısığa getirerek istediğimiz kıvama gelene kadar karıştıralım. Servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder