Çikolatalı Sufle Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı beyaz un
- 1 su bardağından bir parmak fazla süt( yaklaşık 120 ml)
- 100 gr bitter çikolata (minimum %60lık olsun)
- 1 tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
- 1 yumurta sarısı
- 2 yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı şeker
Çikolatalı Sufle Nasıl Yapılır?
- Sufle kaplarının içine tereyağı sürülür ve içi şeker ile kaplanır.
- 1 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve üstüne 1 yemek kaşığı un ilave edilerek hafifçe kavrulur.
- Tereyağlı ve unlu karışım ocaktan alınır içine bitter çikolatalar, 1 tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı vanilya eklenip karıştırılır.
- 1 yumurta sarısı da ilave edilip karıştırılır.
- Ayrı bir kapta 2 yumurta beyazı ve şeker kar kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
- Kar kıvamına gelen yumurta beyazı çikolatalı karışıma eklenir ve yavaş yavaş karıştırılır. (bu aşama çok önemli! hızlıca karıştırılmamalı ki yumurta beyazının havası sönmesin)
- Karışım sufle kalıplarına 1 parmak boş kalacak şekilde paylaştırılır (Ben bu aşamada sufle kalıplarımın etrafına fırın kağıdı sardım çok kabarma ihtimaline karşın)
- 200 derecede ısınmış olan fırında 13-14 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan sufleler hemen tüketilmeli! (not: dondurma ile inanılmaz yakışır)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder