4 Kasım 2020 Çarşamba

Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 2 muz
  • 250 gr kadayıf
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
  • 45 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Çilek

Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?

  • Tarife başlamadan önce kadayıfı buzlukta dondurun ve soğukken ufalayın. Sonrasında tereyağını tavada eritin ve ufalanmış kadayıfı ekleyip kavurun.
  • Fındık içlerini de farklı bir tavada kavurun. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Kavurduğunuz fındıkları kadayıfa ekleyip harmanlayın. Un, bir su bardağı şeker ve sütü tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  • Karışımı ocaktan alın ve üstüne krem şantiyi ilave ederek mikserle 3-4 dakika çırpın. Muhallebi ılındıktan sonra içine küçük küçük kesilmiş muzları ekleyin.
  • Kadayıfın yarısını cam bir kaba yayın ve üzerine muhallebinin tamamını dökün. Kalan kadayıfı da üzerine dökerek soğumaya bırakın.
  • Kadayıflı muhallebiyi tek başına sunmak istemiyorsanız, ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kadayıfları kavururken fazla pişmemesine dikkat edin ve yanmaması için sık sık karıştırın.
  • Muhallebiyi hazırlarken topaklanmalar oluşursa karıştırma işlemini hızlandırın.
  • Muhallebi piştikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin. Bu sayede daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Muhallebinin kıvamı çok koyu olursa, tekrardan ocağa alın ve üzerine yavaş yavaş süt ekleyin.
  • Hazırladığınız muhallebinin içini ve üzerini, muz, çilek gibi meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kadayıflı Muhallebi Kaç Kaloridir?

  • 100 gramlık bir porsiyon kadayıflı muhallebi, yaklaşık 200 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder