Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 2 muz
- 250 gr kadayıf
- 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
- 45 gr tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- Çilek
Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır?
- Tarife başlamadan önce kadayıfı buzlukta dondurun ve soğukken ufalayın. Sonrasında tereyağını tavada eritin ve ufalanmış kadayıfı ekleyip kavurun.
- Fındık içlerini de farklı bir tavada kavurun. Üzerine 1 çay bardağı toz şekeri ilave edip kavurmaya devam edin.
- Kavurduğunuz fındıkları kadayıfa ekleyip harmanlayın. Un, bir su bardağı şeker ve sütü tencereye alıp koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Karışımı ocaktan alın ve üstüne krem şantiyi ilave ederek mikserle 3-4 dakika çırpın. Muhallebi ılındıktan sonra içine küçük küçük kesilmiş muzları ekleyin.
- Kadayıfın yarısını cam bir kaba yayın ve üzerine muhallebinin tamamını dökün. Kalan kadayıfı da üzerine dökerek soğumaya bırakın.
- Kadayıflı muhallebiyi tek başına sunmak istemiyorsanız, ev yapımı hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kadayıfları kavururken fazla pişmemesine dikkat edin ve yanmaması için sık sık karıştırın.
- Muhallebiyi hazırlarken topaklanmalar oluşursa karıştırma işlemini hızlandırın.
- Muhallebi piştikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin. Bu sayede daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Muhallebinin kıvamı çok koyu olursa, tekrardan ocağa alın ve üzerine yavaş yavaş süt ekleyin.
- Hazırladığınız muhallebinin içini ve üzerini, muz, çilek gibi meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Kadayıflı Muhallebi Kaç Kaloridir?
- 100 gramlık bir porsiyon kadayıflı muhallebi, yaklaşık 200 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder