Kuzu Etli İslim Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 500 gr parça kuzu eti
- 1 soğan
- 2 domates
- 2 su bardağı su
- 4 patlıcan
- Tuz
- Karabiber
Sos için
- 3 domates
Kuzu Etli İslim Kebabı Nasıl Yapılır?
- Eti, küp doğranmış domates ve soğan, suyla birlikte tencereye alın. Eti yumuşayana kadar pişirin. Piştiğinde tuz, baharat ekleyin.
- Suyunu süzün ve bunu yemeğin üzerine sos yapmak üzere ayırın. Patlıcanları uzunlamasına, 1 cm kalınlığında dilimleyin. Bir süre tuzlu suda bekletin.
- Suyunu süzüp kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcan dilimlerinden iki tanesini çazraz olacak şekilde tabağa yerleştirin.
- Tam ortasına bir parça et yerleştirip patlıcanların uç kısımlarını etin üzerine kapatın. Açılmamaları için üzerine birer kürdan batırın.
- Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. En üste domates ve biber dilimlerini yerleştirin.
- Sos için ayırdığınız etin suyuna domatesleri rendeleyip tuz ekleyin. Bu sosu patlıcanların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder