Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı un
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- Kahve çekirdekleri
Kreması için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3.5 su bardağı soğuk süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 25 gram tereyağı
- 80 gram çikolata
Üzeri için:
- 1/2 paket bisküvi parçaları
- 3-4 adet kahve çekirdeği
Kahveli Pasta Nasıl Yapılır?
- Kek için; Yumurta ve şekeri bir kapta mikser yardımıyla karıştırın.
- Karışım köpürmeye başladığında üzerine sıvı yağ, kakao, süt, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
- Kahve çekirdeklerini toz haline getirin ve harcın içine ekleyin.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız kek harcını tepsiye dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 15-20 dakika kadar pişirin.
- Keki pişirirken kremayı hazırlamaya başlayın. Tereyağı ve çikolata dışındaki tüm krema malzemelerini tencereye alın ve ocakta pişirmeye başlayın.
- Sürekli karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayıp koyulaştığında ocağın altını kapatın.
- İçerisine çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar çırpın.
- Kek piştiğinde fırından çıkartın ve ılıklaşması için bekletin.
- Ardından servis tabağına alın. Keki yatay bir şekilde keserek iki parçaya ayırın.
- Bir parçanın üzerine krema sürün ve her tarafına yayın. Üzerine diğer keki ekleyin.
- Tekrar krema ekleyerek her köşesine yayın. Daha sonra robottan çektiğiniz bisküvi parçalarını serpiştirin.
- Buzdolabında dinlendirdikten sonra kahve çekirdekleri ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder