1 Kasım 2020 Pazar

Kahveli Pasta Tarifi

 

Kahveli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • Kahve çekirdekleri

Kreması için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3.5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 25 gram tereyağı
  • 80 gram çikolata

Üzeri için:

  • 1/2 paket bisküvi parçaları
  • 3-4 adet kahve çekirdeği

Kahveli Pasta Nasıl Yapılır?

  • Kek için; Yumurta ve şekeri bir kapta mikser yardımıyla karıştırın.
  • Karışım köpürmeye başladığında üzerine sıvı yağ, kakao, süt, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırın.
  • Kahve çekirdeklerini toz haline getirin ve harcın içine ekleyin.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hazırladığınız kek harcını tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında ortalama 15-20 dakika kadar pişirin.
  • Keki pişirirken kremayı hazırlamaya başlayın. Tereyağı ve çikolata dışındaki tüm krema malzemelerini tencereye alın ve ocakta pişirmeye başlayın.
  • Sürekli karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayıp koyulaştığında ocağın altını kapatın.
  • İçerisine çikolata ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar çırpın.
  • Kek piştiğinde fırından çıkartın ve ılıklaşması için bekletin.
  • Ardından servis tabağına alın. Keki yatay bir şekilde keserek iki parçaya ayırın.
  • Bir parçanın üzerine krema sürün ve her tarafına yayın. Üzerine diğer keki ekleyin.
  • Tekrar krema ekleyerek her köşesine yayın. Daha sonra robottan çektiğiniz bisküvi parçalarını serpiştirin.
  • Buzdolabında dinlendirdikten sonra kahve çekirdekleri ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder