1 Kasım 2020 Pazar

Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi

 

Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler

  •  2 adet patates
  • 2 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 4-5 dal taze soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  •  Bir tutam tuz
  • Bir tutam maydanoz

Patatesli Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Patatesler küçük küp şeklinde doğranır. Az zeytinyağı olan tavada hafif kızartılır. Bir miktar sıcak su ilave edilerek yumuşaması sağlanır.
  • Patatesler hariç tüm malzemeler harmanlanır ve karıştırılır. İçine tavada pişirilen patatesler eklenir. Akışkan kıvamda bir harç elde edilir.
  • Tava ısıtılır ve çok az yağ ile pancake yapar gibi kaşık ile tavaya harç aktarılır. Önlü arkalı kızartılır.
  • 🧐 Oldukça lezzetli bir kahvaltılık seçenek oldu.
  • 🧐 Bu ölçüler dört kişilik bir aileye anca yetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder