Patatesli Kaşık Dökmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet patates
- 2 adet yumurta
- 5 çorba kaşığı yoğurt
- 4-5 dal taze soğan
- 3 çorba kaşığı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Bir tutam tuz
- Bir tutam maydanoz
Patatesli Kaşık Dökmesi Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Patatesler küçük küp şeklinde doğranır. Az zeytinyağı olan tavada hafif kızartılır. Bir miktar sıcak su ilave edilerek yumuşaması sağlanır.
- Patatesler hariç tüm malzemeler harmanlanır ve karıştırılır. İçine tavada pişirilen patatesler eklenir. Akışkan kıvamda bir harç elde edilir.
- Tava ısıtılır ve çok az yağ ile pancake yapar gibi kaşık ile tavaya harç aktarılır. Önlü arkalı kızartılır.
- 🧐 Oldukça lezzetli bir kahvaltılık seçenek oldu.
- 🧐 Bu ölçüler dört kişilik bir aileye anca yetti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder