2 Kasım 2020 Pazartesi

Karışık Turşu Tarifi

 

Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet salatalık
  • 10 adet küçük karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet biber
  • 1 lahananın 4/1 i
  • 2 adet limon
  • 10 adet nohut
  • 1 avuç limon tuzu
  • Kalın tuz 10 kaşık
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 avuç sarımsak
  • 1 bağ maydanoz
  • Yeteri kadar su

Karışık Turşu Tarifi Yapılışı

  1. Malzemeleri önceden yıkayıp suyunu süzüp bekletiyoruz.
  2. Kavanozların dibine nohutlarımızı yerleştirip doğradığımız lahanaları yerleştiriyoruz.
  3. Geriye kalan malzemeleri karışık olarak kavanozumuza koyup en üste maydanoz ve limon tuzunu yerleştiriyoruz.
  4. Sirke ve suyumuzu karıştırıp kavanozlara döküyoruz.
  5. Ben bu malzemelerle 2 kavanoz karışık turşu yaptım.
  6. Kavanozlarınızın ağzını sıkıca kapatıp gölge ve serin bir yerde muhafaza ediniz.
  7. 15 gün sonra turşularınız ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder