Karışık Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet salatalık
- 10 adet küçük karnabahar
- 2 adet havuç
- 2 adet biber
- 1 lahananın 4/1 i
- 2 adet limon
- 10 adet nohut
- 1 avuç limon tuzu
- Kalın tuz 10 kaşık
- 1 çay bardağı sirke
- 1 avuç sarımsak
- 1 bağ maydanoz
- Yeteri kadar su
Karışık Turşu Tarifi Yapılışı
- Malzemeleri önceden yıkayıp suyunu süzüp bekletiyoruz.
- Kavanozların dibine nohutlarımızı yerleştirip doğradığımız lahanaları yerleştiriyoruz.
- Geriye kalan malzemeleri karışık olarak kavanozumuza koyup en üste maydanoz ve limon tuzunu yerleştiriyoruz.
- Sirke ve suyumuzu karıştırıp kavanozlara döküyoruz.
- Ben bu malzemelerle 2 kavanoz karışık turşu yaptım.
- Kavanozlarınızın ağzını sıkıca kapatıp gölge ve serin bir yerde muhafaza ediniz.
- 15 gün sonra turşularınız ne kadar güzel olduğunu göreceksiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder